Julafton och allt vad det innebär.

Nu är det ett ganska bra tag sen jag skrev här inne men det har varit mycket att göra och tiden bara flyger iväg. Liam växer fortfarande så det knakar och han väger redan över 8 kg. Han älskar sin gåstol och sitter i den varje dag. Har man honom i knäet så ska han stå upp, annars blir han ledsen.
Det känns som en evighet sen som man fick hålla nacken till honom och man funderar över om man någonsin pratat med honom utan att få ett leende tillbaka. Helt fantastiskt egentligen hur en bebis utvecklas på bara 4½ månad.

Julafton firades hemma hos mamma och pappa tillsammans med familjen, mormor och min morbror Glenn. Det var en lugn dag med god mat och trevligt sällskap. Liam var ganska ledsen hela dagen men det är nog bara en fas han är inne i, blir nog bättre snart igen. Känns väldigt konstigt att se honom ledsen så länge eftersom han i vanliga fall är världens gladaste och skrattar alltid åt en.

Just nu har vi besök av Jocke, en kille som vi har spelat och känt väldigt länge. Kul att äntligen träffas i verkligheten. Han ska vara här till på Tisdag och sen åker han tillbaka till Örebro igen.

Nyårsafton ska firas hemma hos mamma och pappa. Det blir en lugn och mysig familjedag då också, blir så när man har en liten med sig men det är absolut värt det. Mamma ska passa Liam dagen efter och då ska vi fira lite mer jag, André och Jocke. André fick ett spel i julklapp till Wii, Donkey Kong  Country så det ska testas då.

Äntligen har vi fått rätt på allting med försäkringskassan också så nästa vecka får jag dem pengarna som jag skulle haft. Har varit tufft att leva på en lön och ha en liten bebis men eftersom vi flyttade och hyran blev 1600 kr mindre varje månad så har det gått jätte bra. Är glad över att vi båda två är så insatta i vår ekonomi och sköter den så bra.


En finklädd Liam med sin pappa.
/Familjen Baudeau

På begäran

av min kusin Emma så ska jag försöka uppdatera min blogg oftare, som jag sa i början så är det bloggen som gäller och inte en massa facebook statusar.

Idag har vi varit iväg på babysim och det var dags att dyka för första gången. Allting gick jätte bra och Liam bara skrattade när han kom upp ur vattnet igen. Är så stolt över honom, han skriker aldrig när man har honom i omkädningsrummet utan han bara tittar runt nyfiket. Idag testade jag sätta honom i en sån matstol medan jag själv var och duschade och det gick super bra, där satt han fint så nu efteråt var vi iväg till Ikea för att köpa en sån till honom som han kan ha när vi sitter och äter och när han själv ska äta gröt eller liknande. Det är även jätte bra att ha en sån nu när Jul och Nyår kommer upp så att han kan sitta med oss runt bordet istället för att sitta i någons knä eller ligga på golvet.

Vi har även gått över helt till att ge Liam välling eftersom han vägrade att äta den där blask ersättningen. Från att ha ätit knappt var 3:e timme så kan det gå upp till 6½ timme mellan gångerna han vill ha mat, det vill säga att han sover väldigt gott om nätterna numera, i början var jag lite orolig eftersom timmarna bara gick utan att han ville äta men han var lika glad för det och sen sa han till att han var hungrig. Han har heller inte dem här matskriken längre utan bara gnäller lite när han vill ha mat. Är så stolt över honom. Han blir tyvärr lite hård i magen av det, fast det har han ju varit med ersättningen också. Som tur är så älskar han Katrinplommonpuré och det hjälper verkligen.
Imorse dock hjälpte det väldigt mycket, han hade fått katrinplommon på kvällen igår och imorse så skedde ett litet misstag när jag bytade på honom och det sprutade på hela golvet, gullig som jag är så kallar jag på Anba att han ska skynda sig dit och hjälpa mig (står ju och håller Liams ben så inte han ska bli helt kladdig). Golvet blev nytvättat och vi hade en glad Liam.

Fick äntligen ett brev från försäkringskassan idag som sa att Danmark hade svarat på deras förfrågan och jag ska få mina pengar utbetalda. Äntligen!

Idag fick vi även veta att Liam ska få en liten flickkusin, André's bror ska bli pappa i Juni detta året. Så glad för deras skull. Ett stort tillykke till dem! :D
Han kommer ju även få 2 stycken nästkusiner i slutet av Februari och i April, både min kusin Emma och min kusin Louise väntar ju dem också. Emma väntar en flicka och Louise en pojke.
Grattis till dem också :)

Imorgon jobbar André sista dagen på 6 veckor, så efter klockan 19.00 imorgon så är han äntligen hemma tillsammans med oss. Ska bli så mysigt. Vi har ju lite planerar som ska utföras under tiden. Vi får ju besök från Örebro och sen ska vi åka över till Danmark och träffa Andrés familj och vänner. Första gången dem träffar Liam :)

Det blev ju en ganska lång uppdatering i alla fall. När jag väl sätter igång så finns där ju en del att skriva.

En finklädd och super glad liten Liam <3


/Familjen Baudeau

Nu var det ett tag sen.

Ja det var ett tag sen jag skrev här. Har inte haft så mycket att skriva om och sen har Anba mest jobbat förmiddagar så då har vi kunnat spendera tid med honom.

Idag är det 1 år sedan exakt som jag och André fick veta att vi skulle blir föräldrar och det är inte alls som man tänkte sig att det skulle bli. Det är 100 gånger bättre. Att vi skulle vara så lyckligt lottade att få en så fin son och att han är så himla snäll och skriker aldrig är något som vi inte räknade med.
Under dem 9 månaderna som jag var gravid så hann man förbereda sig lite men vi hade ingen aning om att det skulle kännas såhär. Man kan inte förstå vilken kärlek man känner till en så liten människa förrän man har upplevt det själv.

Jag har funderat lite kring det här med att tjejer aldrig kan umgås i ojämnt antal. Varför är det så? Pratade med Anba om det och han säger att med killar så spelar det ingen roll hur många man är det går alltid att umgås allihopa. Jag känner själv att för mig skulle det inte spela någon roll men det har hänt några gånger att jag umgåtts med 2 andra tjejer så slutar det bara med att 2 av oss 3 umgås. Det är nog därför som jag alltid har föredragit att umgås med killar för jag klarar inte av att vara en person som stänger ute någon annan. Ne det skulle vara kul om man hittade vänner att umgås med som inte bara stänger ute en efter ett litet tag.

Imorgon ska jag och Älsklingen ner till Malmö, vi har köpt en Pro-Aqua städmaskin som kommer göra underverk i vårt hem. Finns ingen maskin som gör så rent och jag är glad för att vi äntligen bestämde oss för att köpa en. Det var sådana maskiner som jag var säljare för förra vintern och jag är helt klart övertygad att det finns inget bättre. Den är ju inte jätte billig men med tanke på att den har livstidsgaranti så att du kan ha den livet ut så blir det en liten summa jämnfört med vad det hade blivit. Fick ju även personalrabatt eftersom jag har arbetat där så det var ju helt underbart.

På Fredag ska vi till babysim igen och då är det tid för Liam att dyka. Ska bli intressant att se hur han reagerar på det och gångerna efteråt ska jag låna min brors kamera så att jag kan fota honom under vattnet. Är super glad över att André kan följa med alla gångerna framöver så att vi kan vara tillsammans i vattnet med Liam och ha det mysigt och busa.

Nu är det bara 11 dagar kvar till André ska gå på pappaledighet och då får vi 6 underbara veckor tillsammans.

Liam är så stark i sina ben och står upp hela tiden, jag tror den lille plutten kommer att gå tidigt. Vi ska ta in gåstolen till honom imorgon så ska han få sitta i den och träna. Han vill stå så mycket att man själv blir trött i armarna av att hålla uppe honom. Han står ju och studsar samtidigt så det är lite träning för armarna. I gåstolen får han ju även träna ryggen så att han kan lära sig att sitta upp också.

Nu kom hjärtat hem så det blir lite myskväll med honom innan vi ska i säng. Ska ju upp tidigt imorgon och hämta maskinen.


Liam har världens finaste blåa ögon. Dem lyser verkligen. Det är så kul för att det var det första som vi såg när han var född, hans fina ögon.
/Familjen Baudeau
rss
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!